Over mij

In onze familie ligt de kunstlat erg hoog. Mijn vader was tekenleraar en beeldend kunstenaar. Vanaf mijn vroegste jeugd heb ik dus spelenderwijs veel getekend en geschilderd, gewoon in ons atelier thuis met mijn eigen privé leraar. Voor mij is verf, schilderijen en de lucht van terpentine iets heel normaals zolang als ik me kan herinneren.

Toch heb ik destijds niet voor een artistieke studie gekozen, maar ben ik rechten gaan studeren om er na twee jaar achter te komen dat dit toch niks voor mij was. Niet echt verrassend. Daarna heb ik mijn Schoevers-diploma gehaald en ben aan het werk gegaan. Ik ben getrouwd, we hebben vier kinderen gekregen en een hond aangeschaft. Al die tijd heb ik niet geschilderd, wel getekend vooral met de kinderen, genaaid voor de carnavalsclub,  ons huis ontworpen, met kraaltjes gefrutseld en gezongen bij het koor. Altijd creatief bezig dus, altijd ideeën in mijn hoofd, altijd handen die iets wilden maken..... 

En het bloed kruipt waar het niet gaan kan... mijn dochter besloot om naar de Kunstacademie te gaan en ook tekendocent te worden. Zij kwam met allerlei  enthousiaste verhalen en creatieve plannen thuis en bij mij ging het toen toch ook weer kriebelen.

Ik ben begonnen met experimenteren met acrylverf. Daarna ontdekte ik de prachtige mogelijkheden van alcoholinkt. Vervolgens ben ik manieren gaan zoeken om die twee te combineren. Tegenwoordig gebruik ik meestal meerdere technieken en materialen op één schilderij en werk ik vaak op hout.

Less is more is niet echt mijn ding. Ik houd van kleur en  er moet iets gebeuren op het doek.  Ik wil een werk opbouwen, laagje voor laagje met allemaal dingen die ik op dat moment mooi vind totdat ik de ideale compositie en gelaagdheid bereik.

Alle werken worden afgewerkt met één of meerdere lagen vernis of epoxy afhankelijk van wat er het beste bij past. Soms is epoxy echt een toevoeging  en komen de kleuren extra mooi uit. Soms vind ik het zonde omdat ik de structuren mooi vind en omdat die met epoxy wat vervlakken. 

Mijn atelier is mijn 'Happyplace'. Je kan me daar uren loslaten en ik ben op mijn best als ik tot mijn ellebogen in de verf zit.